PPRC zoekt een Onderzoeker en Adviseur Publieke Inkoop!

Word jij enthousiast van onderzoek en advies in het publieke domein? Lees dan even verder. PPRC in Lunteren is namelijk op zoek naar iemand die in dit gezellige kleine team zijn aandeel wil leveren. PPRC zoekt een Onderzoeker en Adviseur Publieke Inkoop (full-time of parttime 80%). Wij werken hybride: deels vanuit kantoor in Lunteren en deels vanuit huis.

Samen met ons kleine zelfstandige team zorg jij ervoor dat er onderzoek gedaan wordt naar verschillende maatschappelijke thema’s. Wat we zeker weten is dat jij hard nodig bent.

Onderzoeker/adviseur publieke inkoop

Wat ga je doen?

 • Als onderzoeker en adviseur publieke inkoop werk je mee aan onderzoeks- en adviesopdrachten van onze opdrachtgevers, waarbij voor de huidige vacature veel nadruk zal liggen op gemeentelijke zorginkoop en tarievenonderzoek. Je adviseert overheden op basis van onderzoeksuitkomsten en je kennis en ervaring.
 • Ook schrijf je mee aan publicaties in vaktijdschriften en evt. wetenschappelijke literatuur om opgedane kennis te verspreiden.
 • Recente voorbeelden van onderzoeksopdrachten:

Je vaardigheden en ervaring:

 • Een afgeronde universitaire opleiding in exacte richting, (technische) bedrijfskunde, bestuurskunde, zorgmanagement of andere relevante richting
 • Liefst met enkele jaren ervaring, maar starters zijn welkom om te solliciteren
 • Goede beheersing Nederlandse taal

Je profiel:

 • Sterke analytische en onderzoeksvaardigheden
 • Liefst met enkele jaren ervaring, maar starters zijn welkom om te solliciteren
 • Kennis van publieke inkooppraktijken en (aanbestedings)wetgeving is een pre
 • Voelt zich comfortabel in een klein en flexibel team
 • Goede schriftelijke en verbale communicatievaardigheden
 • Studenten in de laatste fase van hun opleiding (toe aan of bezig met afstuderen) zijn ook welkom om te solliciteren.

Wij bieden:

Een hecht klein team dat graag met elkaar samenwerkt, we zijn flexibel en werken samen op basis van vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Maar zelfstandigheid wordt ook gevraagd. Bij PPRC werk je nauw samen met toonaangevende experts op het terrein van publieke (zorg)inkoop. Er ligt door deze samenwerking veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over ons bedrijf is te vinden op www.pprc.eu.

Ben je na het lezen van bovenstaande omschrijving enthousiast geworden over deze functie en ons team? Stuur dan je CV en motivatie voor 15 juni 2024 per e-mail aan recruitment@pprc.eu, t.a.v. Niels Uenk.

Bedrijfsomschrijving

PPRC is een onderzoekscentrum dat gericht is op het opbouwen en uitdragen van kennis over publieke inkoop en opdrachtgeverschap. PPRC voert onderzoek uit in opdracht van overheden zoals gemeenten, ministeries, maar ook voor zorgkantoren en zorginstellingen. Aandachtsgebieden zijn (gemeentelijke) zorginkoop, tarievenonderzoek, economische, bedrijfsmatige en juridische aspecten van overheidsinkoop, sociale voorwaarden bij aanbesteding, et cetera. Kenmerkend voor PPRC is de hoge kwaliteit van onderzoek in maatschappelijk relevante werkvelden als de zorg en defensie.

Met onze onderzoeken maken we maatschappelijke impact. PPRC onderzoek wordt regelmatig besproken in de Tweede Kamer en beïnvloed zowel landelijk als lokaal beleid en wetgeving. Daarnaast mogen we ook vaak mooie publicaties schrijven in de vakbladen.

We zien je reactie met belangstelling tegemoet!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.