Onderzoek in opdracht

Wij putten uit jarenlange ervaring in vele typen onderzoeksopdrachten in de publieke en private sector. Hierdoor heeft PPRC een breed fundament. Zo brengen we (wetenschappelijke) kennis en praktische (advies)ervaring bij elkaar: de ideale mix voor doelmatig advies, onderzoek en onderwijs.

PPRC voert veel verschillende typen opdrachten uit: van (grote) onderzoeksprojecten tot hands-on advisering en het schrijven van handreikingen. We vinden het hierbij van groot belang in nauw contact te staan met de klant.

Onderzoeksprojecten

Onderzoek in alle soorten en maten staat aan de basis van al onze activiteiten en expertises. Hierbij zijn onze kernwaarden kwaliteit, betrouwbaarheid en praktisch nut.

Strategisch inkoopadvies

Van professionalisering van de inkoopfunctie tot het ontwikkelen van een inkoopstrategie, PPRC is de geschikte sparringpartner bij vraagstukken over publieke inkoop en opdrachtgeverschap.

Onderwijs en training

De laatste inzichten uit ons onderzoek staan centraal in de praktijk gerichte webinars, trainingen en leergangen. We maken onze vaste trainingen graag voor u op maat.

Kostprijsonderzoek

Met onze ruime ervaring en onafhankelijkheid levert PPRC gezaghebbend kostprijsonderzoek. Dit leidt tot onderbouwde tarieven waar gemeenten en zorginstellingen op kunnen bouwen.

Handreikingen en white papers

Vlot en toegankelijk geschreven, bondig, met heldere aanwijzingen voor de praktijk. Dit karakteriseert onze thematische handreikingen en whitepapers over actuele inkoopvraagstukken.

Wetenschappelijk onderzoek

Door middel van ons onderzoek in opdracht is PPRC een onafhankelijk onderzoekscentrum. In onze sociale onderneming vloeien de opbrengsten uit opdrachten rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek. PPRC richt zich hierbij op verschillende terreinen van de publieke inkoopwetenschap gelinkt aan onze expertisevelden en onderzoek in opdracht. Daarnaast worden inzichten uit onderzoek verspreid via lezingen, trainingen en interviews. Al onze publicaties zijn terug te vinden op de inzichten pagina.