Vanaf heden: dr. ir. Niels Uenk

Op 6 september heeft Niels Uenk met succes zijn proefschrift ‘commissioning of social care services – evidence from a countrywide live experiment’ verdedigd aan de Universiteit Utrecht.

PPRC-onderzoeker en adviseur Niels Uenk heeft sinds 2015 de gemeentelijke zorginkoop onderzocht. Het proefschrift beschrijft het omvangrijke empirische onderzoek, waarin de Wmo-inkoop voor alle gemeenten in Nederland gedurende de periode 2015 tot 2018 is gevolgd. In het proefschrift belicht Uenk het onderwerp vanuit bedrijfskundig, bestuurskundig én aanbestedingsrechtelijk perspectief. De promotiecommissie bestaande uit prof. mr. Elisabetta Manunza (promotor), prof. mr. Rob Widdershoven, prof. dr. Finn Wynstra, prof. mr. Chris Jansen, prof. dr. Fredo Schotanus en Prof. dr. Kees Ahaus gaf het positieve eindoordeel over het proefschrift en de verdediging ten overstaan van familie, vrienden, collega’s en geïnteresseerden.

Diverse hoofdstukken uit het proefschrift zijn inmiddels ook behandeld in korte artikelen in populaire media: zie ‘publicaties – Niels Uenk’ op deze website. Hier is ook het proefschrift digitaal te vinden. Als u interesse heeft in een hard copy van het proefschrift, neem dan contact op met Niels via niels.uenk@pprc.eu.