Programma Masterclass ‘Samenwerking tussen lokale en regionale overheden’ 2019 bekend

e41160ca-f4d0-43d0-bbb9-e60ce85da30f-original

Lokale en regionale overheden willen hun taken steeds vaker uitvoeren in samenwerking met andere overheden. Succesvol samenwerken gaat echter niet vanzelf. Kennis van de politiek-bestuurlijke en juridische context is essentieel. Goed inzicht in beide disciplines helpt om een verantwoorde keuze te maken voor samenwerking en om deze succesvol vorm te geven.

In de Masterclass ‘Samenwerking tussen lokale en regionale overheden’  worden de noodzakelijke handvatten aangereikt om een verantwoorde keuze te maken voor samenwerking met andere overheden en om deze samenwerking succesvol vorm te geven. Na een succesvolle eerste editie van deze masterclass begin dit jaar, is het programma voor de tweede editie vernieuwd. Tijdens de twee cursusdagen (5 en 12 februari 2019) zullen de relevante onderwerpen door gespecialiseerde docenten besproken worden. Het doel is om deelnemers op interdisciplinaire wijze op de hoogte te brengen van de allerlaatste ontwikkelingen op het terrein van samenwerking tussen lokale en regionale overheden.

Voor meer informatie, zie de brochure en de UU website.

Voor aanmelden, klik hier.

DOELGROEP

De Masterclass richt zich op professionals werkzaam bij lokale en regionale overheden, die in hun praktijk te maken hebben met besluitvorming over samenwerkingen. De Masterclass is gericht op overheidsjuristen, maar is goed toegankelijk voor niet juristen, zoals directeuren en managers van gemeentelijke of provinciale diensten, inkopers en adviseurs, die op beleidsniveau ervaring hebben met samenwerkingen.