Prof. dr. Jan Telgen

a portrait of Prof.dr. Jan Telgen

Jan Telgen (1952) studeerde bedrijfseconometrie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en promoveerde daar ook in 1979. Hij is lange tijd werkzaam geweest als partner bij PwC (en rechtsvoorgangers) en Significant. Daarnaast was hij van 1987 tot 2018 part-time hoogleraar aan de Universiteit Twente.  Op 25 mei 2018 nam Jan afscheid alhier als hoogleraar en werd emeritus professor.

Echter hield zijn interesse voor het onderzoek naar publieke inkoop hier niet op. Naast eigen onderzoek begeleidt Jan enkele promovendi en scriptanten, en geeft hij verscheidene (gast)colleges aan universiteiten. Speciale aandacht hierbij heeft de inkoop van sociale diensten. Zijn wetenschappelijk werk is onder andere bekroond met de Maple Leaf Award, de IFPSM Hans Ovelgonne Award en de ROA Impact prijs.

Naast zijn wetenschappelijke werk vervult Jan enkele adviesfuncties. Zo is hij lid van de Tenderboard van een aantal gemeenten, vervult hij rollen in diverse stuurgroepen en wordt hij ingeschakeld als onafhankelijk deskundige in parlementaire onderzoeken (bijvoorbeeld commissie Schouten/Telgen voor onderzoek aanbesteding politievoertuigen).

E-mail: jan.telgen@pprc.eu
LinkedIn: Jan Telgen